22.6.2014

Hääkortteja osa 1

Mitäpä olisi kesä ilman kesähäitä? No, tänä vuonna ei tullut kutsua kenenkään häihin,
mutta hääkortteja on silti kiva tehdä!

  Tämä kuva kuuluu arkkiin, jonka bongasin FB-kirppikseltä. Olikin kiiltävä pinta, mikä ei ollu oikein mun mieleen, koska silloin kuva on vähän kuin lehdestä leikatun näköinen. Ehkä sitä vois jotenkin himmentää?

Puusydän on muuten itse sahattu kuviosahalla joskus aikoja sitten, maalasin sen vain punaiseksi. Tekstipalkin alla punaista kuituharsoa (Sinelli) ja koristeena puna-valkoista paperinarua (Suom.Kirjakauppa).  Kortin värit on otettu kuvasta, aika kivasti sopii punainen tuon kuluneen ruskeanharmaan ja valkoisen kanssa!


Tämäkin kuva on arkista (Graphic 45), joka on ostettu kirppikseltä, Elämyspuodin kirppikseltä nimittäin...
Arkki on ohutta kartonkia ja mattapintainen, mitä suosin enemmän kuin kiiltäviä pintoja. Tähänkin korttiin yritin löytää värit kuvasta: ruskean eri sävyjä ja raikasteena valkoista. Tuo pitsi on muuten leikattu pitsikankaasta, jonka sain joskus ilmaiseksi. Parhaat löydöt ovat ilmaisia tai ainakin halpoja! Ja eihän askartelun tarvitse olla "välineurheilua", jokaisen kotoa löytyy materiaaleja mitä voi kortteilussa hyödyntää.
Kurkkaapas vaan omiin kaappeihisi!

Kortin sisäpuolella onnitteluteksti (tulostettu) ja siinäkin koristeena rusetti ja timangit.


Tulipa testattua, että miten kohojauhe tarttuu ääriviivatarraan, ja hyvinhän se tarttui.
 Epäröin vähän ensin, kestääkö pehmeähkö tarra kuumentamisen? Leikkasin ensin sydämen pois tarra-arkilta, mutta annoin sen kuitenkin olla vielä paikoillaan. Mustetin sen läpinäkyvällä musteella, päälle kimallekohojauhetta, ja sitten kuumailmapuhallus päälle. Irrotin sydämen ja liimasin ruskealle kartongille. Sitten leikkasin sen muotoonsa. Ihan kiva tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti